Practica nu-i efemeră,e un pas in carieră!
POSDRU/161/2.1/G/141118

Inapoi la noutati


Targul de joburi „Zilele Carierei” isi deschide portile la Timisoara


Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu si Uniunea Studentilor din Romania organizeaza in data de 29 aprilie 2015, la Casa de Cultura a studentilor Timisoara, targul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani - POSDRU 137360, targul de joburi destinat studentilor si masteranzilor isi propune sa le prezinte acestora oportunitatile existente pe piata muncii si sa le faciliteze accesul in companii multinationale si locale de top.

Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu si Uniunea Studentilor din Romania organizeaza in data de 29 aprilie 2015, la Casa de Cultura a Studentilor Timisoara, targul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului - POSDRU 137360, targul de joburi destinat studentilor si masteranzilor isi propune sa le prezinte acestora oportunitatile existente pe piata muncii si sa le faciliteze accesul in companii multinationale si locale de top.

Targul de joburi vizeaza principalele orase ale tarii, startul fiind dat la Bucuresti, pe data de 24 aprilie 2015. Lansat in iulie 2014 si derulat pe o perioada de 20 de luni, proiectul are ca obiectiv general corelarea educatiei si invatarii cu cerintele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea in luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere si orientare profesionala, oferite unui numar de 5000 de studenti la nivel national.

In cadrul celor 13 centre de consiliere infiintate in principalele universitati din tara, studentii beneficiaza de sprijin din partea consultantilor in cariera si a expertilor in recrutare si selectie de personal in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante.

Targul de joburi desfasurat in aceasta primavara in cele 5 orase ale tarii le ofera tinerilor sansa de a pune in practica cunostintele acumulate in cadrul sedintelor de consiliere in cariera. Vor fi astfel mai aproape de obtinerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispozitia lor cu ocazia seriei de evenimente.

In plus, platforma online www.startincariera.ro vine pentru studentii inscrisi in program cu o gama larga de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoastere, informatii referitoare la succesul in cariera, tendinte ale pietei muncii, marketing si branding personal etc.

Proiectul este cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 2: “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”.